Over Crickethill

Mijn naam is Jean Kierkels (1960). Na jarenlang actief te zijn geweest in de assurantiebranche heb ik ruim 15 jaar geleden de overstap gemaakt naar de (woning)makelaardij. Op 12 april 1999 ben ik door de arrondissementsrechtbank te Den Haag beëdigd tot makelaar in onroerende goederen en later in dat jaar lid geworden van de NVM. In die tijd was ik werkzaam bij Crab Verhoeven makelaars o.g. te Leiden en Leiderdorp, kantoren die sinds het begin van deze eeuw deel zijn gaan uitmaken van Meeùs Makelaars.

Administratieve processen en kwaliteitsmanagement

Naast mijn reguliere werkzaamheden als makelaar en de verantwoordelijkheid als directeur van de drie wonenvestigingen in de Leidse regio (periode 2002-2004) heb ik mij altijd bezig gehouden met de (administratieve) processen en kwaliteitsmanagement.

Door mijn actieve rol bij diverse projecten op landelijk niveau binnen Meeùs Makelaars ben ik in 2003 betrokken geraakt bij de selectieprocedure voor een nieuw kantoorautomatiseringspakket ter vervanging van Masterplan 2000. Nadat de directie van Meeùs haar keuze voor Realworks had bepaald is mij vervolgens gevraagd de inrichting en implementatie van dit pakket binnen Meeùs Makelaars en Meeùs Bedrijfshuisvesting voor mijn rekening te nemen. Vanaf medio 2004 ben ik daardoor fulltime verantwoordelijk geweest voor alle specifieke automatiseringstoepassingen op het gebied van onroerend goed. Uiteraard betrof dit het beheer van Realworks, maar ook dat van Webhome en diverse maatwerktoepassingen. Dit betekende dat ik in de hoogtijdagen van Meeùs met mijn team ondersteuning bood aan ruim 70 wonenvestigingen en zo'n kleine 20 BOG-kantoren.

Verder als ZZP-er

Nadat de Meeùs-organisatie de makelaarsactiviteiten had afgestoten heb ik besloten de kennis en ervaring die ik in de afgelopen jaren heb opgedaan als zzp-er ter beschikking te stellen aan individuele NVM-makelaarskantoren. Omdat ik volledig ben gecertificeerd als makelaar kan ik die kantoren bovendien adviseren respectievelijk hand- en spandiensten verlenen op het gebied van makelaarsactiviteiten.

Unieke combinatie

Deze combinatie is uniek. Enerzijds weet ik als makelaar als geen ander hoe de processen binnen een makelaarskantoor in elkaar zitten, anderzijds kan ik dat door mijn kennis en ervaring op het gebied van (kantoor)automatisering vertalen naar een optimale inrichting van uw systeem en de werkwijze op kantoor. Daarin sta ik voor kwaliteit; ik ben pas tevreden als u dat bent!

De naam Crickethill

Ik heb mijn bedrijf Crickethill genoemd. Regelmatig wordt mij de vraag gesteld waar die naam vandaan komt. In eerste instantie wordt vaak gedacht aan de cricketsport, maar daar heeft het niets mee te maken. Er is simpelweg sprake van een verwijzing naar mijn familienaam.
Hoewel de oorsprong en betekenis daarvan ondanks nasporingen in het verleden niet geheel duidelijk zijn geworden, zijn er aanwijzingen dat mijn familienaam in de 15e á 16e eeuw is ontstaan in de omgeving van Roggel (Midden-Limburg). Hier heeft een boerderij gestaan met de naam "Krickelshof", gelegen ten zuiden van een zandverstuiving genaamd de "Kirkelsberg". Beiden namen hebben op hun beurt mogelijk iets te maken met het ter plaatse veelvuldig voorkomen van het insect de krekel. Een combinatie van het engelse woord voor krekel en de eerder genoemde "Kirkelsberg" levert vervolgens - vrij vertaald - de naam Crickethill op.
Deze naam is overigens ooit eerder door mijn in 2009 overleden vader gebruikt voor een adviesbureau op het gebied van fondsenwerving in de non-profit sector.